Menu
ŞİRKET BİLGİLENDİRME POLİTİKASI

Bilgilendirme Politikasının Genel Çerçevesi      

Şirketimiz, başta 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ve ilgili mevzuat olmak üzere, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve hisse senetlerimizin işlem görmekte olduğu Borsa İstanbul düzenlemeleri çerçevesinde gereken her türlü finansal bilgi ile diğer açıklama ve bilgilendirmeleri, genel kabul görmüş muhasebe prensipleri ile kurumsal yönetim prensiplerini de gözeterek yerine getirir; bu kapsamda ayrıntılı bir bilgilendirme ve kamuyu aydınlatma politikası yürütür.

Bilgilendirme politikasının temel amacı, ticari sır kapsamı dışındaki gerekli bilgi ve açıklamaların pay sahipleri, yatırımcılar, çalışanlar, müşteriler, kreditörler ve ilgili diğer taraflara zamanında, doğru, eksiksiz, anlaşılabilir, kolay ve en düşük maliyetle ulaşılabilir olarak, eşit koşullarda iletilmesinin sağlanmasıdır.

Kurumsal yönetim prensiplerinin benimsenerek uygulanması konusunda aktif bir yaklaşım içinde olan Şirketimiz, kamuyu aydınlatma ve bilgilendirme konusunda, ilgili mevzuat gereklerinin ve uluslararası en iyi uygulamaların hayata geçirilmesine azami gayreti göstermektedir. Bu çerçevede hazırlanan Bilgilendirme Politikamız, Yönetim Kurulumuz tarafından onaylanmış ve uygulamaya konulmuştur. Bilgilendirme Politikamızda yapılan değişiklikler de Yönetim Kurulumuzun onayından geçtikten sonra kamuya açıklanmaktadır. Bilgilendirme Politikamız internet sitemizde güncel halde yer almaktadır.

Yetki ve Sorumluluk

Şirketimizde kamunun aydınlatılması ve bilgilendirme politikasının izlenmesi, gözetimi ve geliştirilmesi Yönetim Kurulu’nun yetki ve sorumluluğu altında olup, Şirketimizin kurumsal yönetim ilkelerine uyumunu izlemek ve bu konuda Yönetim Kuruluna öneriler sunmak üzere üç Yönetim Kurulu üyesinden oluşan Kurumsal Yönetim Komitesi kurulmuş, bilgilendirme fonksiyonunun koordinasyonu için ise Yatırımcı İlişkileri Birimi görevlendirilmiştir.

Yatırımcı İlişkileri Birimi

Şirketimiz bünyesinde pay sahipleri ile ilişkilerin düzenli bir şekilde yürütülmesi, yatırımcı sorunlarının en verimli şekilde cevaplanması amacıyla Yatırımcı İlişkileri Birimi oluşturulmuştur ve birimin faaliyetleri düzenli olarak Yönetim Kuruluna ve Kurumsal Yönetim Komitesine raporlanmaktadır.

Kamuyu Aydınlatmada Yapılan Çalışmalar ile Kullanılan Yöntem ve Araçlar

Finansal Kiralama Mevzuatı, Sermaye Piyasası Mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde kamuyu aydınlatmada yapılan çalışmalar ile kullanılan araç ve yöntemlere aşağıda yer verilmiştir:

Yapılan Diğer Bildirimler

Yukarıda belirtilenler dışındaki bildirimler ise Şirket imza sirkülerinde belirlenen yetkiler dahilinde imzalanarak kamuya açıklanmaktadır.

İş Finansal Kiralama A.Ş. Kurumsal İnternet Sitesi (www.isleasing.com.tr)

Bilgilendirme ve kamunun aydınlatılmasında Şirketimizin internet sitesi aktif ve yoğun olarak kullanılmaktadır. İnternet sitesi Türkçe ve İngilizce olarak, kurumsal yönetim ilkelerinin ve düzenleyici otoritelerin öngördüğü bilgi ve verileri içermektedir. Internet sitesinde yapılacak genel kurul toplantılarına ilişkin ilana, gündem maddelerine, gündem maddelerine ilişkin bilgilendirme dokümanına, gündem maddeleri ile ilgili diğer bilgi, belge ve raporlara ve genel kurula katılım yöntemleri hakkındaki bilgilere de yer verilmektedir. Ayrıca şirketin bilgilendirme politikası, etik kuralları ve özel durum açıklamaları da internet sitesinde yer alır. İnternet sitemizin Yatırımcı İlişkileri Birimi tarafından takip edilerek sürekli olarak güncel tutulmasına özen gösterilmektedir.

Şirket Hakkındaki Haber ve Söylentilerin Takibi

İçsel Bilginin Açıklanmasının Ertelenmesi

Şirketimiz sorumluluğu kuruma ait olmak üzere, yasal hak ve menfaatlerinin zarar görmesini önlemek amacıyla içsel bilginin açıklanmasını erteleyebilir. Erteleme döneminde, içsel bilgiye ilişkin kamuya açıklama yapılmaz. Şirketimiz, ertelemenin kamuoyunu yanıltma riski oluşturulmaması ve erteleme süresince bilginin gizliliğinin sağlanması ile ilgili her türlü tedbiri almakla yükümlüdür. Bilginin gizliliğinin korunması için alınacak tedbirler Yönetim Kurulu kararına bağlanır. İçsel bilginin erteleme sebebi ortadan kalktığında, içsel bilgi, erteleme kararı ve ertelemeye ilişkin sebepleri içeren açıklama KAP’a derhal bildirilir.

İdari Sorumluluğu Bulunan Kişilerin Belirlenmesinde Kullanılan Kriterler

İdari sorumluluğu bulunan kişiler belirlenirken, kişilerin Şirket organizasyonu içerisindeki görevleri ve bu kişilerce erişilen bilginin içeriği kriter olarak alınmaktadır. Buna göre, şirket faaliyetlerinin sadece bir bölümü hakkında bilgiye sahip olan ve tüm faaliyetlere ilişkin bilgileri kısıtlı olan yönetici ve diğer çalışanlar içsel bilgilere ulaşan kişiler kapsamında değerlendirilmemektedir. Bu kapsamda, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcılarının yanı sıra, Şirket’in bütününe ilişkin bilgiye erişimi bulunan ve aktif-pasif yapısı, kar-zarar, nakit akışı, stratejik hedefler vb. unsurları makro düzeyde etkileyebilecek idari kararlar verme yetkisi olan bir kısım birimlerin yöneticileri ve bazı Şirket çalışanları idari sorumluluğu bulunan kişiler olarak belirlenmiştir.

Sermaye, yönetim ve denetim bakımından şirketin doğrudan ve dolaylı olarak ilişkide bulunduğu gerçek ve tüzel kişiler ile şirket arasındaki hukuki ve ticari ilişkilerin açıklanmasına dair hükümler

Şirketimizce sermaye, yönetim ve denetim bakımından doğrudan ve dolaylı olarak ilişkide bulunduğumuz gerçek ve tüzel kişiler ile şirket arasındaki hukuki ve ticari ilişkiler konusunda SPK mevzuatındaki hükümler çerçevesinde gerekli açıklamalar yapılmaktadır.

Kamuya Açıklanması Gereken Bilgilerin Gizliliğinin Sağlanması