Üye Olduğumuz Kuruluşlar
Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs)
Kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamında yer alabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yürüten, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ile Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ortaklığıyla oluşturulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri(Women’s Empowerment Principles-WEPs), Şirketlerin fırsat eşitliğine verdiği önemi ve toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten uygulamalarını ön plana çıkararak kadınların çalışma yaşamının her aşamasında yer almalarını ve güçlenmelerini sağlamayı hedeflemektedir. İş Leasing, kadınların hayatın her alanında ve her seviyesinde varlığını güçlendirmek üzere faaliyette bulunmak üzere Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacıları arasına girmeye hak kazanmıştır.
Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact)
2000 yılında çalışmalarına başlayan, 160’ın üzerinde ülkede 15.000’in üzerinde şirket ve 5.000’in üzerinde şirket dışı üyesi ile dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan United Nations (UN) Global Compact, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomi yaratmak için kurumların iş birliği ile harekete geçmelerini teşvik ederken, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları‘na ulaşılabilmesi için iş dünyasına liderlik etmektedir. İş Leasing, iklim krizi başta olmak üzere tüm çevresel ve sosyal sorunlarla mücadelede çözümün bir parçası olmayı amaçlarken, UN Global Compact’e katılarak sürdürülebilirlik stratejilerini evrensel olarak kabul edilmiş 10 ilkeye uyumlu hale getirmeyi ve bu hedefler doğrultusunda sürdürülebilir kalkınma amaçlarını desteklemeyi taahhüt etmektedir.
https://www.unglobalcompact.org/
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye)
Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD- World Business Council for Sustainable Development) Türkiye’deki bölgesel ağı ve iş ortağı olan İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD Türkiye),, 2004 yılında 13 özel sektör temsilcisinin öncülüğünde kurulmuş ve sadece kurumsal üyelik kabul eden bir iş dünyası derneği olup, bu işbirliğinin beraberinde getirdiği sürdürülebilirlik birikimini de çalışma grupları faaliyetleri aracılığıyla üyeleriyle ve çeşitli platformlarda paydaşlarıyla paylaşmaktadır.
İş Leasing paydaşları ile birlikte sorumluluk alarak, ekonomik büyümenin desteklenmesi, toplumsal refahın sağlanması, ülkemizin ulusal ve uluslararası ölçekte sürekli gelişmesi doğrultusunda yürütülen çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği’ne (SKD Türkiye) üye olmuştur.
30% Club
Yüzde 30 Kulübü, kâr amacı gütmeyen gönüllü bir organizasyon olup 2010 yılında İngiltere’de cinsiyet eşitliğini benimseyen yönetim kurulu üyeleri ve CEO’lar tarafından kurulmuştur. Bu iş birliğinin arkasında toplumsal cinsiyet dengesinin şirketleri daha başarılı ve yönetim kurullarını daha etkin yapacağına olan inanç yatmaktadır. İş Leasing, yönetim kurullarındaki kemikleşmenin önüne geçip çeşitliliği arttırarak karar kalitesini güçlendirme amacı taşır ve bu amacı doğrultusunda kadınların yönetim kurullarında daha aktif yer alması gerektiğini savunarak Yüzde 30 Kulübü Türkiye Kampanyası’nın üyelerinden biri olmayı kabul etmiştir.
Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği
Kurumsal yönetim anlayışının ülkemizde tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi misyonuyla hareket eden Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), 2003 yılında gönüllü bir sivil toplum kuruluşu olarak kurulmuştur. Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışının, etki ettiği tüm alanlarda yol gösterici olma misyonuyla hareket eden TKYD, özel sektör, kamu kuruluşları, medya, düzenleyiciler, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında bir iletişim ağı kurarak kurumsal yönetim uygulamalarının gelişmesini hedeflemektedir.